Kikaptak a magyar női vízipólósok az elődöntőben

olimpia
2021 augusztus 05., 11:53

Egymás után a negyedik olimpián is az elődöntőben bukott el a magyar női vízilabda-válogatott. A magyar idő szerint csütörtök kora délután játszott meccsen a spanyolok 8:6-ra verték a mérkőzés elején nagyon gyengén játszó magyar csapatot.

Bíró Attila szövetségi kapitány magyaráz
photo_camera Bíró Attila szövetségi kapitány magyaráz Fotó: ANGELA WEISS/AFP

A spanyolok az első negyed után 2:0-ra vezettek. Míg a spanyolok két gólt is tudtak lőni, addig a magyar csapatnak kis balszerencsével csak három kapufára futotta. Pedig voltak helyzetek, csak gólt szerezni nem sikerült.

Egészen a második negyed negyedik percéig kellett várni az első magyar gólra, a spanyolok viszont szépen lőtték a maguk góljait, többnyire jó messziről. A negyed végén Illés Anna is lőtt egy nagy gólt, így végül nem négy, hanem csak három gólos hátránnyal várjuk a második játékrészt, 5:2-ről.

Bár a harmadik negyedben volt néhány jobb pillanata a magyar válogatottnak, nyolc perccel a mérkőzés vége előtt szinte reménytelen helyzetben kerültek. Ehhez egy újabb rossz negyed kellett, sokat hibázunk, hagytunk ki ziccert, adtunk el labdát emberelőnyben, a spanyolok pedig bedobták, amit be kellett dobni.

Keszthelyi Rita készül a lövésre
photo_camera Keszthelyi Rita készül a lövésre Fotó: Illyés Tibor/MTI/MTVA

Az utolsó negyed előtt már 8:4-re vezettek a spanyolok, csoda kellett volna a magyar győzelemhez. A negyedik negyedben azonban csak a feladat egyik felét sikerült megoldani. A spanyolok egyetlen gólt sem szereztek, a magyarok pedig a negyed elején dobtak két gólt, még kettőt viszont már nem tudtak szerezni. 8:6-ra kaptunk ki, a döntő álma a meccs elején ment el.

A vereségnek köszönhetően az oroszokkal játszunk bronzmeccset szombaton 6:40-kor. A magyar női válogatott az előző három olimpián negyedik lett, jó lenne most egy érmet szerezni. A csoportmeccsek során már volt egy magyar-orosz, az 10:10 lett. Most nem lehet döntetlen.