Libanon rakétázni kezdte Izrael területeit, Izrael válaszul csapást mért az indítóállásokra

külföld
2021 augusztus 05., 04:37

Izrael északi határának térségére három rakétát lőttek ki szerdán Libanonból, ezekre Izrael hadserege még aznap tüzérségi válaszcsapásokkal válaszolt.

photo_camera Izraeli önjárú ágyúk tüzelnek Libanon felé az észak-izraeli Kiryat Shmonaból a határ libanoni oldaláról érkező rakéták után, 2021. augusztus 4-én Fotó: JALAA MAREY/AFP

„A nap folyamán rakétákat lőttek ki Libanonból Izrael területére. Válaszul az izraeli védelmi erő harci gépei csapást mértek az indítóállásokra és olyan létesítményekre, amelyeket terror célra használnak Libanonban, ahonnan a rakétákat indították” - közölte csütörtökre virradó éjjel az izraeli hadsereg.

A dél-libanoni határvidéket ellenőrző ENSZ-misszió (UNIFIL) parancsnoksága az incidenst követően felszólította Libanont és Izraelt, hogy gyakoroljanak önmérsékletet és kerüljék az eszkalációt.

Izrael 2006-ban háborút vívott a libanoni radikális síita szervezet, a Hezbollah ellen. Az északi, libanoni határ vidéke azóta többnyire csendes, de legutóbb július 20-án szintén Izrael felé lőttek két rakétát a határ túloldaláról. (MTI)