Magánszemély vezeti az adótartozók toplistáját

augusztus 5., csütörtök 8:26

Csaknem húszmilliárd forinttal tartozik a NAV-nak a tíz legnagyobb tartozó, derült ki az adóhivatal legfrissebb toplistájából, amelyen a legnagyobb tartozást felhalmozó adósokat rangsorolták.

A Napi.hu-n közölt adatok alapján a legnagyobb adós egy magánszemély, a Budapest 17. kerületében élő Papp Tibor, aki 1,72 milliárdos adóhiányán túl már 3,52 milliárd forint birsággal is tartozik az adóhivatalnak.

A top 10-ben rajta kívül még három másik magánszemély is van, a budapesti Gerecs Krisztián birságokkal együtt 2,74 milliárd forinttal, a sajóvámosi Rajna József 1,7 milliárd forinttal, a miskolci Fekete Csaba 1,5 milliárd forinttal tartozik.

A NAV 2021 második negyedéves nyilvántartása szerint 2761 magánszemélynek van 180 nap óta fennálló, legalább tízmillió forintos adótartozása, köztük 27-nek nincs bejegyzett lakcíme. A tartozók között ismert nevek is akadnak, például a karcagi álbróker, Dobrainé Marcsika, illetve lánya, Dobrai Erika, de a listán szerepel Bíró Ica rockzenész és az egykor új magyar légitársaságot, a Sólyom Airlinest alapító Hurtyák Róbert, illetve a gázkereskedő Emfeszt vezető Góczi István neje, Volkova Ekaterina is.