Messi otthagyja a Barcelonát

foci
2021 augusztus 05., 18:43

Lionel Messi nem marad az FC Barcelona labdarúgója - közölte a klub csütörtökön. A támadó 2000 óta játszott a csapatban, 2004 óta volt a felnőtt keret tagja, de június végén lejárt a szerződése.

photo_camera Fotó: JOSE JORDAN/AFP

A közlemény szerint a klubnak és Messinek is egyértelmű szándéka volt a közös folytatás, meg is egyeztek, hogy csütörtökön aláírják az új szerződést, de ez pénzügyi és strukturális akadályok, vagyis a spanyol labdarúgóliga szabályzata miatt végül nem történhetett meg.

A közlemény szerint mindkét fél mélységesen sajnálja a történteket, az FC Barcelona pedig teljes szívvel háláját fejezi ki Messinek, aki hozzájárult a csapat felemelkedéséhez.

link Forrás

A 34 éves csatár 778 mérkőzésen 672 gólt szerzett a Barcelona színeiben. A Bajnokok Ligáját négyszer, a klubvilágbajnokságot és az európai Szuperkupát három-három alkalommal, a bajnokságot tízszer, a Király Kupát és a spanyol Szuperkupát egyaránt hétszer nyerte meg.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.