Részegen tombolt a hazaúton jónéhány ausztrál olimpikon

olimpia
2021 augusztus 05., 08:07

Egyre terebélyesedő botrányról számolt be szerdán az ausztrál 7news hírtelevízió. Riportjuk szerint egy, Tokióból Sydney-be tartó járaton a hazatérő ausztrál olimpikonok akkora hepajt csaptak, hogy az már botrányt okozott. A részeg tobzódást a hírek szerint a hetesrögbicsapat és a focisták vezették, utóbbiak közül az egyik annyira berúgott, hogy telehányta a gép egyik vécéjét. Amit aztán a tíz órás úton többé nem is lehetett használni.

Hogy pontosan mi történt, azt ezidáig nem sikerült felderíteni. Az ausztrál csapat vezetője, Ian Chesterman így még szerdán is csak annyit közölt, hogy egyelőre nem ismeri az eset pontos körülményeit, sem azt, hogy kik voltak a garázdák.

Azt azért elismerte, hogy "valóban túlzásba vitték az alkoholfogyasztást", és "hangosak és zavaróak voltak".

Beszámolója szerint az olimpikonokat megfékezni se lehetett, nem követték a személyzet utasításait. Azt is megerősítette, hogy egyikük miatt valóban használhatatlanná vált a gép egyik vécéje.

Matt Carroll, az ausztrál olimpiai bizottság vezetője szerint kilenc sportág 49 olimpikonja utazott a gépen, ezért utasította valamennyi érintett szövetséget, hogy vizsgálják ki, mennyiben volt szerepük a történtekben versenyzőiknek.

A Japan Airlines, a járat üzemeltetője szerint az olimpikonok a székek közti folyosón italoztak, nem voltak hajlandók felvenni a maszkjukat, és nem követték a személyzet utasításait. A társaság végül hivatalos panaszt nem nyújtott be, de az esetet nyilvánosságra hozta. (Via 7News)