Szijjártó Péter annyira sportos, hogy tavaly egy műfüves focipálya is épült a balatoni nyaralója mellé

életmód
2021 augusztus 05., 18:32

Szijjártó Péter balatoni nyaralója mellett található az ország legpazarabb panorámájával rendelkező focipályája - írta csütörtök reggel Hadházy Ákos, aki egy fényképet is mellékelt a létesítményről.

photo_camera Fotó: Hadházy Ákos/Facebook

A külügyminiszter több mint tíz éve, vette a panorámás nyaralót Balatonedericsen, amit azóta fel is újítottak. Szijjártó 2009 és 2010 között vette meg több részletben a falu fölötti szőlőhegyen a jelenleg egyben 10 000 négyzetméteres méretű területet, ahonnan egyszerre látható a Balaton, Szigliget és a Badacsony is.

Az RTL Híradója megnézte a műholdképeket, ami alapján a focipálya tavaly nyáron készülhetett el. A miniszter a csatorna kérdésére nem árulta el, mennyibe került a felújítás. A külügy sajtóosztálya csak annyit válaszolt, hogy nem illetékesek abban, hogy Szijjártó és családja „mire fordítják adózott jövedelmüket”. A csatorna emlékeztetett, hogy Szijjártó felesége tavaly 68 millió forint osztalékot vett ki az Interior Design Kft. nevű, belsőépítészeti cégéből, pedig a vállalkozást csak 2019 közepén hozták létre. A tavalyi teljes évük után pedig már 285 millió forint osztalékot vett fel. Ezzel szemben Szijjártó Péter miniszterként és országgyűlési képviselőként idén csak 38 millió forintot vitt haza.