Hárspataki már biztosan érmes karatéban, elképesztő hajrával jutott tovább a négy közé

olimpia
2021 augusztus 06., 10:29

Miután a magyar karatés egy győzelem és egy vereség után döntetlent ért el az ukrán Sztanyiszlav Horuna ellen a 75 kilósok csoportkörében, 3 ponttal érkezett a negyedik meccsre a japán Ken Nishimura ellen, akinek már 4 pontja volt. Vagyis a továbbjutása azon múlott, itt ki nyer.

Mivel nagy volt a tét, ennek megfelelően az első percben semmi történt. Majd a másodikban sem, amíg a japán elindított egy elsőkezest, ami nem talált. Az utolsó percben vad összekapaszkosások következtek, másodikra a japán kapott egy pontot. Amikor már reménytelennek tűnt a helyzet, a magyarnak az utolsó pillanatban sikerült fejbe rúgnia ellenfelét, így 3-1-re fordított, és meg is nyerte a meccset.

Ezzel a magyar karatés az élen végzett a csoportban az ukrán Horuna előtt, ők ketten jutottak az elődöntőbe 5-5 ponttal, aminek győztesei vívják majd a döntőt, míg a vesztesek bronzérmesek lesznek.

Az elődöntőben Hárspataki ellenfele az azeri Rafael Aghayev lesz, aki eddig ötször nyert világbajnokságot és tizenegyszer Európa-bajnokságot. Aghayev most a B-csoportból másodikként jutott tovább.