Négylábú mentőosztag: 14 ember életét mentette meg három kutya

ÁLLAT
2021 augusztus 09., 16:18

A Rómától délre fekvő Sperlonga strandján három családot sodort el egy hirtelen jött tengeráramlat vasárnap délután. Az összesen 14 tagból, közte nyolc gyerekből álló csapat gumimatracokon és gumicsónakokon fürdőzött, amikor megtörtént a baj. Ezután nem tudtak maguktól visszaúszni a partra, csapdába estek.

link Forrás

Segélykiáltásaikat egy fiatal nő hallotta meg a parton, aki rögtön a vízimentőkhöz rohant. A mentőakciót három speciálisan kiképzett labrador hajtotta végre: a hétéves Mia, az öt éves Mira, és a négyéves Eros. A négylábú vízimentők 20 perc alatt biztonságba helyezték a tengeren rekedt családokat. A mentést 400 ember figyelte a strandról, akik hatalmas ujjongásba és tapsolásba kezdtek, amikor a kutyák mindenkit biztonságba helyeztek.

A sperlongai strand, ahol Mia, Mira és Eros megmentettek 14 embert.
photo_camera A sperlongai strand, ahol Mia, Mira és Eros megmentettek 14 embert. Fotó: LARS HALBAUER/dpa Picture-Alliance via AFP

A város polgármestere, Armando Cusani is külön gratulált a labradoroknak, és hozzátette, hogy ez az eset bizonyítja, hogy helyes döntés volt mentőkutyákat alkalmazni a vízi mentésben. Egyébként Olaszországban már 1994 óta használnak ilyen kutyákat.(Ansa)

A cikket Cmarits Milán írta.

Kiemelt videóink