Egy mezőtúri fiatal meg akart venni egy pónit, de nem adták el neki, ezért éjjel ellopta

bűnügy
2021 augusztus 10., 15:30

A police.hu azt írja, egy „pónitulajdonos tett bejelentést a Mezőtúri Rendőrkapitányságra, mert ismeretlen személy – jelenleg állattartásra használt ingatlanából – eltulajdonította az egyik pónilovát” vasárnapra virradóra.

A nyomozók figyelme – a helyszíni szemle, a tanúkihallgatások és az adatgyűjtések ismeretében – egy helyi fiatalra terelődött, aki előző nap megkereste a sértettet, hogy megvenné a pónit. A gazda elmondta a fiatalnak, hogy a kiszemelt póni nem eladó, mert már megvan a leendő tulajdonosa.

A fiatalkorút a rendőrök elszámoltatták, és a gyanúsítotti kihallgatásán beismerte a lopást. Azt mondta, hogy nagyon szeretett volna egy pónit, ezért – mivel a vásárlási szándéka meghiúsult – elvezetett egyet a mezőtúri istállóból.

Elmondta azt is, hogy hol gyalog, hol lóháton ment a bűncselekmény elkövetési helyétől a 20 km-re található Gyomaendrődig, ahol az állatot elrejtette. A nyomozók megtalálták, és sértetlenül visszaadták a lovat a gazdájának. A póninak még nem volt neve, ezért a nyomozók Luckynak, azaz Szerencsésnek nevezték el.

photo_camera Fotó: police.hu

A Meztőtúri Rendőrkapitányság lopás vétség miatt folytat eljárást. (police.hu)