Quentin Tarantino kitart gyerekkori fogadalma mellett, hogy egy fillért nem ad vagyonából az anyjának

FILM
2021 augusztus 10., 07:22

Quentin Tarantino 12 évesen fogadta meg, hogy nem fog vagyonából semennyit sem adni az anyjának, mivel a nő nem nézte jó szemmel, hogy fia filmes pályára készül, és próbálta letörni írói ambícióit, írja a Yahoo.

photo_camera Fotó: VIVIEN KILLILEA/Getty Images via AFP

A világhírű rendező erről egy podcastsorozat legutóbbi részében beszélt. Tarantino elmondta, hogy még bőven iskolás volt, amikor az anyja megpróbálta megakadályozni, hogy forgatókönyveken írhasson. 12 évesen az iskolában is akadt problémája ezzel, mivel az iskolai feladatok helyett a filmötletein dolgozott.

Tarantino elmondása szerint az anyja rendszeresen piszkálta emiatt, próbálta nevetségesnek beállítani fia forgatókönyvi ambícióit, és közölte azt is, hogy itt az ideje, hogy elfelejtse ezt az egészet. Egy ponton Tarantino közölte vele, hogy amikor majd sikeres író lesz, az anyha egy fillért sem fog látni a sikereiből: se házat, se nyaralást, se Elvis Cadillac-ot nem fog tőle kapni azért, amiért ezt mondta.

Amikor a podcast készítője rákérdezett, hogy kitartott-e emellett, Tarantino elmondta, hogy igen. Egyszer segített neki az adóhivatalnál kialakult problémája miatt, de se házat, se autót nem kapott.

A házigazda felvetette, hogy talán éppen Tarantino anyja segítette a rendező pályafutását, azzal, hogy e hozzáállással még inkább az írás felé lökte őt, Tarantino azt mondta, hogy kell, hogy következményei legyenek a szavaidnak, és annak is, ahogy a gyerekeddel bánsz.

Tarantino mostanában a filmrendezés befejezésén gondolkodik, mert mint a podcastban is elmondta, nem akarja egész pályafutását ennek szentelni. Tervei szerint könyveket írhatna vagy a színházban próbálhatná ki magát.