HM: A sürgősségi ellátás fog szünetelni a Honvédkórházban az Eucharisztikus Kongresszus miatt

Egészségügy
2021 augusztus 12., 13:31
comments 2

A Nemzeti Népegészségügyi Központ határozata alapján szeptember 11. és 13. közötti időszakban a Honvédkórház sürgősségi betegellátási feladatait a rendelkezésben kijelölt kórházak veszik át - áll a Honvédelmi Minisztérium közleményében, melyet az MTI-hez juttatott el.

Hétfőn azt írta a HVG, hogy az Eucharisztikus Kongresszus miatt két napra leáll az ellátás a Honvédkórház központi telephelyén.

photo_camera Honvédkórház

„A tömegrendezvénnyel összefüggő előkészületek részeként, a biztonságos betegellátás érdekében szeptember 11-13. zárónapokra, amikor a Kossuth téren és a Hősök terén nagy létszámú szentmise várható, az NNK a Honvédkórház Róbert Károly krt.-i telephelyét jelölte ki a rendezvény egészségügyi biztosítására, ez idő alatt más kórházak vesznek át bizonyos ellátásokat” - írta akkor a tárca a lapnak.

Kunetz Zsombor a Nemzeti Népegészségügyi Központ határozatára hivatkozva korábban azt írta, hogy szeptember 11. és 13. között teljesen leáll a Honvédkórház központi telephelye, és vélhetően a kongresszus miatt nem tudnak betegeket fogadni.

A HM mai közleménye ezt igyekszik cáfolni. Mint írják, „az állampolgárok nem maradnak ellátás nélkül, csak a sürgősségi esetek kerülnek átirányításra. A sürgősségi osztály dolgozói ezekben a napokban nem a szabadságukat töltik, nem nyaralni mennek, hanem a kongresszus egészségügyi biztosításával kapcsolatos feladatokat látják el a rendezvény helyszínén és amennyiben szükséges, a Honvédkórházban.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt