Lionel Messi a szerződése mellé egy nagy adag szurkolói tokent is kapott

augusztus 12., csütörtök 9:42

A PSG közleménye szerint a Messinek kifizetett „welcome package”, azaz a szerződtetési díj jelentős mennyiségű szurkolói tokent, a kriptovaluták egyik új típusát is tartalmazta. Ezekkel a tokenekkel ugyanúgy lehet kereskedni, mint például a bitcoinnal, ám meghatározott dolgokra lehet őket beváltani. A tulajdonosok szavazhatnak a klubjukkal kapcsolatos, többnyire jelentéktelen döntésekről. Így például arról, hogy milyen zene szóljon, ha gólt lő a csapat, vagy milyen képeket posztoljanak a közösségi médiában. (Angol nyelven itt lehet olvasni róluk bővebben)

Teljes a Messi-őrület Párizsban. Fotó: KARIM JAAFAR/AFP

Egyre több csapat bocsát ki ilyen szurkolói tokeneket. A Premier League bajnoka, a Manchester City és az olasz AC Milan is rendelkezik ilyenekkel. A Messi átszerződését övező hisztéria óriási érdeklődést váltott ki a PSG kriptovalutája iránt. A kereskedés meghaladta az 1,2 milliárd dollárt már a bejelentést megelőző napokban is.

A PSG token árfolyama öt nap alatt 13 százalékot, az egész évben pedig már csaknem 240 százalékot emelkedett. (Reuters)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt