Nagyon kellett a fagylalttorta, ezért helikopterrel ugrott el érte a kanadai férfi

mindenkinek elment az esze
2021 augusztus 12., 11:12
comments 4

Illegális leszállás miatt emelt vádat a kanadai rendőrség egy helikopterpilóta ellen, aki fagylalttorta-vásárlás céljából landolt egy kanadai kisváros központjában. A Saskatchewan tartománybeli Tisdale-ben július 31-én egy élénkpiros helikopter ereszkedett le a város egyetlen Dairy Queenje - fagylaltot és gyorsételt kínáló amerikai étteremlánc - melletti parkolóba, hatalmas por- és szemétfelhőt kavarva maga körül - olvasható a Guardianben.

link Forrás

Sokan eleinte azt hitték, hogy a tartomány légimentőinek színét viselő helikopter valamilyen vészhelyzet miatt érkezett a helyszínre. Amikor azonban a város polgármestere meglátta, hogy a jármű utasa egy fagylalttortával a kezében hagyja el az éttermet, rájött, hogy a helikopter egészen más küldetésen van.

„Úgy voltam vele, hogy valaki biztosan nagyon éhes. Ugyanakkor arra gondoltam, hogy ez valószínűleg nem helyes” - idézte fel a történteket Al Jellicoe a CBC Newsnak.

A helyi rendőrség osztotta a polgármester véleményét. A hatóság szerdai közlése szerint a nyomozók megállapították, hogy a Dairy Queenbe tett kiruccanás "nem volt vészhelyzet", és vádat emeltek a 34 éves pilóta ellen, akinek személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra. A Leroyból való férfi rendelkezik helikoptervezetési engedéllyel, azonban illegális helyen parkolt le a járművel. A vád ellene veszélyes művelet végrehajtása légijárművel, ami miatt szeptember 7-én kell megjelennie a bíróságon Melfortban. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.