A határokról a hátrányos helyzetű településekre irányítják az oltóbuszokat

járvány
2021 augusztus 13., 06:19
comments 2

Nincsenek fennakadások a harmadik oltásra való jelentkezésben, mondta az oltási programért felelős államtitkár a Magyar Nemzetnek. György István kijelentette:


„Gördülékenyen zajlik az időpontfoglalás. Egyedi esetekben előfordulhat, hogy valaki aznapra már nem tud időpontot kapni, ezért érdemes előre tervezni. Amennyiben valaki nem kap azonnal időpontot, egy másik oltópontra is bejelentkezhet, mert a harmadik oltás nem lakóhelyhez kötött. Eddig mintegy 83 ezren regisztráltak, és 75 ezren már meg is kapták a harmadik vakcinát.”

Arra a kérdésre, hogy egyesek "kongatják a vészharangot, hogy veszélyt jelenthet a szeptemberi iskolakezdés, mert a tanév elején oltják csak a diákokat," úgy reagált, hogy

„az ilyen félinformációkon alapuló megnyilatkozások mutatják, hogy egyesek továbbra is a pánikkeltésben érdekeltek, nem pedig az összefogásban.”

György szerint Magyarországon az egyik legmagasabb a diákok átoltottsága, "hiszen a 12–15 évesek oltására már június közepe óta lehet regisztrálni és időpontot foglalni." A Miniszterelnökség államtitkára beszámolt még arról, hogy már 20 ezer határon túli kapott oltást, kilencven százalékban kárpátaljaiak, a határokra vezérelt oltóbuszokban. Mivel az oltási kedv csökkenését tapasztalták,

„most visszairányítjuk őket a hátrányos helyzetű településekre. Minden esetben az oltást igénylők számának megfelelően, rugalmasan reagálunk.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.