Közel négy hónap után sem tudja a rendőrség, hogy miért omlott össze az oltásregisztrációs honlap

járvány
2021 augusztus 13., 06:34

Még mindig nem tudja a rendőrség, hogy kik miatt állt le a magyar oltásregisztrációs honlap tavasszal. Április 30-án Orbán Viktor miniszterelnök a szokásos péntek reggeli rádióinterjúban jelentette be, hogy elérhető a Pfizer-vakcina, ezt követően pedig összeomlott a jelentkezési oldal. Az Operatív Törzs szerint nem műszaki hiba vagy a jelentkezők rohama okozta a leállást, tényként közölték, hogy terheléses támadás miatt állt le az egészségügyi informatikai oldal. A Népszavának csak sokadik érdeklődésére reagált az üggyel kapcsolatban a rendőrség, mindössze annyit, hogy

„A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Kiberbűnözés Elleni Főosztálya folytat eljárást. A nyomozás érdekeire tekintettel a rendőrség bővebb tájékoztatást nem ad.”

A kormány a járvány alatt hatszor húzta elő a hekkertámadás-kártyát. Egyes esetekben lezárták már a nyomozást, de nem tudni milyen eredménnyel, írja a Népszava.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.