Az SZFE 2019-ben indult filmes osztályai szinte teljes létszámmal otthagyják az egyetemet

oktatás
2021 augusztus 14., 06:50

Elhagyja a Színház- és Filmművészeti Egyetemet a 2019-ben indult filmes 6x6-os évfolyam, illetve a 2019-ben indult MA rendező és operatőr osztály - közölte a Freeszfe Egyesület. Ez gyakorlatilag a teljes régi filmes programot jelenti.

photo_camera Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A BA osztályok közül a gyártásszervezőknél 6-ból 5 hallgató, a filmrendezők teljes osztálya (5 hallgató), a vágók teljes osztálya (6 hallgató), az operatőrök teljes osztálya (6 hallgató), a filmforgatókönyvírók teljes osztálya (6 hallgató) szüntette meg jogviszonyát az egyetemmel. Az MA osztályokból a filmrendezők teljes osztálya (7 hallgató), az operatőröknél 7-ből 6 hallgató döntött ugyanígy.

Tanulmányaikat szeptembertől a Freeszfe Egyesület közreműködésével folytatják tovább. Kérdésünkre, hogy miért döntöttek így a hallgatók, Veszprémi Judit, az egyesület munkatársa elmondta: „Ezek mind egyéni döntések voltak. Az SZFE-t elhagyó hallgatók a Freeszfe Egyesület Emergency Exit nevű programjában folytatják a tanulmányaikat. Ez azt jelenti, hogy külföldi egyetemek akkreditálják a jogviszonyukat, de a képzések nálunk folynak.”

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.