Az SZFE 2019-ben indult filmes osztályai szinte teljes létszámmal otthagyják az egyetemet

2021 augusztus 14., szombat 6:50
1

Elhagyja a Színház- és Filmművészeti Egyetemet a 2019-ben indult filmes 6x6-os évfolyam, illetve a 2019-ben indult MA rendező és operatőr osztály - közölte a Freeszfe Egyesület. Ez gyakorlatilag a teljes régi filmes programot jelenti.

Fotó: ATTILA KISBENEDEK/AFP

A BA osztályok közül a gyártásszervezőknél 6-ból 5 hallgató, a filmrendezők teljes osztálya (5 hallgató), a vágók teljes osztálya (6 hallgató), az operatőrök teljes osztálya (6 hallgató), a filmforgatókönyvírók teljes osztálya (6 hallgató) szüntette meg jogviszonyát az egyetemmel. Az MA osztályokból a filmrendezők teljes osztálya (7 hallgató), az operatőröknél 7-ből 6 hallgató döntött ugyanígy.

Tanulmányaikat szeptembertől a Freeszfe Egyesület közreműködésével folytatják tovább. Kérdésünkre, hogy miért döntöttek így a hallgatók, Veszprémi Judit, az egyesület munkatársa elmondta: „Ezek mind egyéni döntések voltak. Az SZFE-t elhagyó hallgatók a Freeszfe Egyesület Emergency Exit nevű programjában folytatják a tanulmányaikat. Ez azt jelenti, hogy külföldi egyetemek akkreditálják a jogviszonyukat, de a képzések nálunk folynak.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt