Nyíltan homofób posztokat tett közzé Facebookján a Magyar Vöröskereszt Veszprém megyei igazgatója

2021 augusztus 14., szombat 11:56
2

Több, nyíltan melegellenes bejegyzés is szerepelt Baráth Gábor közösségi oldalán - írja a Telex. Ő a Magyar Vöröskereszt Vas- és Veszprém megyei igazgatója, emellett pedig az ajkai önkormányzat képviselője, a Fidesz-KDNP frakció tagja. Azóta már Baráth lezárta a profilját és állítólag törölte a homofób posztokat, de a Telex előtte csinált képernyőfotókat róluk. Csak júliusban három ilyen eset volt.

Az egyikben például két hányós emoji közé szúrt egy szivárványzászlót, ezzel kommentálta a hírt, hogy az Egyesült Államok lehetővé akarja tenni, hogy a férfin és nőn kívül harmadik nem is bekerülhessen az útlevelekbe.

Baráth Gábor (Gulyás Gergelytől jobbra) Ajka polgármesteri címéért is elindult korábban. Fotó: Rieder András / KDNP Ajka Facebook

A Telex megkérdezte a Magyar Vöröskeresztet, hogy mit gondolnak az ügyről, válaszukban azt írták, hogy elhatárolódnak a homofób bejegyzésektől, az ugyanis „Baráth Gábor magánvéleménye, nem a szervezet nézeteit tükrözi”, és „semmilyen kirekesztő és megkülönböztető álláspontot nem tartanak elfogadhatónak!”.

Azt is írták, hogy emlékeztetni fogják munkatársaikat a szervezet etikai kódexében és az alapelveiben foglaltakra és azok betartására.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt