Lengyelország egymillió Pfizer-vakcinát ad Ausztráliának

járvány
2021 augusztus 15., 06:23
comments 1

Újabb lezárásokat kellett elrendelni az ausztrál Új-Dél-Wales államban, ahol az eddigi legsúlyosabb járványkitörést regisztrálták. Scott Morrison miniszterelnök elmondása szerint a Lengyelországtól vásárolt Pfizer-vakcinákkal azonnal megkezdik az oltást, a vakcinák felével a 20 és 39 év közöttieket fogják oltani. A lengyelek beszerzési áron adják tovább a vakcinákat.

Egy ausztrál tesztközpont előtt várakozó fiatalok
photo_camera Fotó: JAMILA TODERAS/AFP

Az utóbbi időben sok kritika érte az ausztrál miniszterelnököt, mivel nagyon rosszul halad az oltási program, a 16 év feletti lakosságnak mindössze 24 százaléka kapta meg mindkét oltását. Közben folyamatosan nő az új fertőzöttek száma Sydneyben és a várost magába foglaló Új-Dél-Wales államban, amit Morrison is rendkívül aggasztónak nevezett.

Lengyelországban a lakosság több mint harmada kapta már meg mindkét oltását. Közleményük szerint azután döntöttek a vakcinák felajánlása mellett, hogy a delta variáns terjedni kezdett Ausztráliában. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.