Közös nyilatkozatot adtak ki a tragédiával végződő, horvátországi buszos utazás szervezői

baleset
2021 augusztus 16., 15:32

Tamás Zoltán, a Volmer-Tours Kft. ügyvezetője és Szabó Roland, a Rolitúra alapító utazásszervezője közös nyilatkozatot adott ki az M7-es autópályán vasárnap történt buszbalesetről – írta meg a HVG. (Az utat a Volmer Tours Kft. szervezte a Rolitúra márkanév alatt.)

Azt írják: „A Rolitúra és a Volmer Tours Kft. minden kollégája nevében mélységes megrendüléssel osztozunk a gyászban, és őszinte részvétünket fejezzük ki a tegnapi, augusztus 15-ei Baskáról hazafelé tartó súlyos buszbaleset áldozatainak családjai felé, valamint rövid időn belüli felépülést kívánunk a sérülteknek.”

56-an voltak az utaslistán, köztük két kiskorú, a balesetben 8 ember meghalt, köztük a sofőr. A közlemény szerint a felborult Mercedes busz 2013-as évjáratú, kifogástalan műszaki állapotban volt, utoljára márciusában esett át hatósági műszaki vizsgálaton, és a sofőrök is minden, a munkájukra vonatkozó előírást betartottak.

photo_camera Elvontatják a vasárnap hajnalban árokba hajtott autóbuszt az M7-es autópálya mellett Szabadbattyán közelében. A balesetben nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben. A buszon Horvátországban nyaraló magyar turisták utaztak. Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A két férfi a közleményben azt írja: „A tegnapi napot a helyszínen töltöttük, igyekeztünk segíteni a mentést. A következő időszakban is igyekszünk minden tőlünk telhető segítséget megadni a baleset áldozatainak családjai, és a sérültek számára, valamint a lehető legmesszemenőbbekig próbáljuk segíteni az eljáró hatóságok munkáját.”

„A baleset okait és körülményeit a hatóság vizsgálja, elsődlegesen az ő munkájukat próbáljuk segíteni, így ezekről több információnk jelenleg nincsen” – írják a szervezők, akik már felvették a kapcsolatot a biztosítókkal. (HVG)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt