Hernádi Zsolt rokonságának óriási szerencséje volt egy esztergomi ingatlanüzlettel

belföld
2021 augusztus 17., 05:20
comments 1

Helyreigazítás. "Cikkünkben valótlan tényállítások kerültek megfogalmazásra Sasvári Viktor Esztergom Város Önkormányzatának akkori helyi önkormányzati képviselőjével, valamint a pénzügyi és Tulajdonosi Bizottság (PETB) tagjával kapcsolatban. Sasvári Viktor, mint Esztergom Város Önkormányzatának akkori önkormányzati képviselője, a hatályos jogszabályokban foglaltak szerint, a lehető legnagyobb gondossággal látta el feladatait. A volt Gyopár Kemping vonatkozásában az Önkormányzatot megillető elővásárlási jog gyakorlásáról szóló döntés meghozatalakor valóban egyik tulajdonosa volt az ingatlant nyilvános pályázat útján, egyedüli nyertes pályázóként megszerző BSP Ingatlanberuházó Korlátolt Felelősségű Társaságnak és ez idő alatt részt vett a Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottság (PETB) munkájában. Azonban hangsúlyozandó, hogy a PEBT 2016. november 15. napján megtartott ülésén - amelyen a Bizottság javasolta a képviselő-testületnek, hogy az Önkormányzat elővásárlási jogával ne éljen - az ott készült hanganyag felvétellel igazolhatóan Sasvári Viktor maga jelentette be az ügyben való személyes érintettségét, így e körben nem adta le szavazatát, valamint az erről szóló 644/2016. (XI.17.) számú önkormányzati határozat meghozatala során a képviselő-testület döntésében szintén semmilyen formában nem vett részt."


25 millió forinttól 60 millió forintig terjed annak a húsz teleknek az ára egyenként Esztergomban, ami korábban egybefüggő terület volt, és pár éve mindössze 71 millió forintért került új tulajdonosához. Így óvatos becslés szerint is két év alatt több száz milliós haszonhoz jutottak a gazdái - tárta fel a 24.hu.

A terület Esztergom határában fekszik, korábban a Gyopár kempingnek adott helyet. 2016-ban értékesítette a korábbi tulajdonos, a Fővárosi Önkormányzat. Elővásárlási joga volt Esztergom városának, ám erről lemondott a város Pénzügyi Ellenőrző és Tulajdonosi Bizottsága döntése alapján.

Ebben a bizottságban ott ült Sasvári Viktor, a Fidesz akkori helyi önkormányzati képviselője, aki tulajdonosa volt a BSP Ingatlanberuházó Kft-nek is, annak a cégnek, amelyik végül 71 millió forintos vételáron megvette az egykori kemping területét. Összeférhetetlenség nem merült fel a bizottságban a 24.hu által megtekintett dokumentumok szerint.

Ennek a beruházó cégnek a másik tulajdonosa Bacsa György, a MOL-vezér Hernádi Zsolt rokona. A polgármester, Hernádi Ádám is családtag, ő az olajtársaság vezérigazgatójának unokaöccse. 2020 januárjában az ő döntése is segített a családi üzletnek. Az akkor még külterületi zártkertnek minősülő telket a polgármester döntésével belterületnek minősítették. Pont egy hónappal azelőtt, hogy az ilyen átminősítésekre büntetőadót vetett ki a kormány.

Azóta felparcellázták a 22 ezer négyzetmétert, és elkeresztelték Panoráma lakóparknak. Az így kialakított telkeket pedig értékesítik. Amikor a 24.hu újságírója vevőként érdeklődött, az értékesítéssel megbízott ingatlanos Hernádi Zsolt érdekeltségeként beszélt a lakóparkról.

link Forrás

Az ügyet Cserép János, a Szeretgom Egyesület önkormányzati képviselője tárta fel, aki szerint Hernádi Ádámnak súlyos politikai felelőssége van az ügyben, hisz tudnia kellett, hogy döntéseivel a saját családjának érdekeltségeit segíti. További részletek a 24.hu-n.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.