Tartósnak látszik a növekedés a járványadatokban

járvány
2021 augusztus 17., 07:46
comments 1

Ahogy az elmúlt napokban, továbbra is emelkedő tendencia látszik a magyar járványadatokban. A keddi jelentésben 45 új fertőzöttről írnak, ami önmagában nem magas szám, viszont meghaladja az egy héttel ezelőttit. Sőt, utoljára nyolc héttel ezelőtt fordult elő, hogy egy keddi napon ennél több új esetről számoljanak be. Az elmúlt héten naponta átlagosan 72 új fertőzöttet azonosítottak, ez a szám is emelkedik.

link Forrás

A teszteken belül a pozitívak aránya alig haladja meg az 1 százalékot, ami kedvező, de látszik, hogy ez a mutató is emelkedésnek indult, nemrég még 0,5 körül alakult.

A többi adat stagnál: egy új áldozata van a járványnak, miközben 85 fertőzöttet ápolnak kórházban, és 11-en vannak lélegeztetőgépen.

link Forrás

Közel négyezren kapták meg az első oltásukat, ez a legalacsonyabb adat az elmúlt két hétben. Második oltást 176 embernek adtak be hétfőn, és eddig összesen 130 ezren kapták meg a harmadik adagot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.