A tálibok szabad elvonulást ígérnek a civileknek

külföld
2021 augusztus 18., 04:08
comments 1

Emberi maradványokat találtak az egyik Kabulból felszállt C-17-es katonai gép futóműházában, közölte az amerikai légierő. A beszámoló szerint amikor a repülőgép hétfőn landolt az afgán fővárosban, a kifutópályán civilek százai vették körül.

"A repülőgép körül gyorsan romló biztonsági helyzettel szembesülve a gép személyzete úgy döntött, hogy a lehető leggyorsabban elhagyja a repülőteret"

- áll a közleményben. Hozzátették, hogy vizsgálják, mi történt pontosan. A biztonsági helyzet miatt az eset után órákra fel kell függeszteni a repülőtér működését.

link Forrás

A tálibok beleegyeztek abba, hogy biztonságos elvonulást engedélyeznek Afganisztánból az amerikaiak által irányított kimenekítéshez csatlakozni igyekvő civileknek - közölte Joe Biden elnök nemzetbiztonsági tanácsadója kedden. A Pentagon szerint a hétfői kényszerszünet után a légi szállítás ismét beindult, és az időjárási problémák ellenére felgyorsult, ezzel egy időben rendszeres az egyeztetés a tálib vezetőkkel. További amerikai katonákkal erősítik meg a repülőtér biztosítását, amiben jelenleg több mint 6000 tengerészgyalogos vesz részt. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.