A tálibok szabad elvonulást ígérnek a civileknek

2021 augusztus 18., szerda 4:08
1

Emberi maradványokat találtak az egyik Kabulból felszállt C-17-es katonai gép futóműházában, közölte az amerikai légierő. A beszámoló szerint amikor a repülőgép hétfőn landolt az afgán fővárosban, a kifutópályán civilek százai vették körül.

"A repülőgép körül gyorsan romló biztonsági helyzettel szembesülve a gép személyzete úgy döntött, hogy a lehető leggyorsabban elhagyja a repülőteret"

- áll a közleményben. Hozzátették, hogy vizsgálják, mi történt pontosan. A biztonsági helyzet miatt az eset után órákra fel kell függeszteni a repülőtér működését.

A tálibok beleegyeztek abba, hogy biztonságos elvonulást engedélyeznek Afganisztánból az amerikaiak által irányított kimenekítéshez csatlakozni igyekvő civileknek - közölte Joe Biden elnök nemzetbiztonsági tanácsadója kedden. A Pentagon szerint a hétfői kényszerszünet után a légi szállítás ismét beindult, és az időjárási problémák ellenére felgyorsult, ezzel egy időben rendszeres az egyeztetés a tálib vezetőkkel. További amerikai katonákkal erősítik meg a repülőtér biztosítását, amiben jelenleg több mint 6000 tengerészgyalogos vesz részt. (BBC)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt