Elhagyta Kabult 26 kintrekedt magyar

augusztus 18., szerda 6:09
6

Kedden este elhagyta Afganisztánt egy C-17-es NATO-gép fedélzetén az országban rekedt 26 magyarral, írja a Magyar Hang. A lap szerint a holland védelmi minisztérium tájékoztatása megerősíti információjukat: a pápai NATO-bázisról két C-17-es szállítógépet igényeltek. A két repülő közül hétfőn nem sikerült az egyiknek leszállni, a második gép viszont kedden este sikeresen landolt Kabulban. A C-17-es negyven emberrel a fedélzetén hagyta el az afgán fővárost, köztük sem afgán, sem holland állampolgár nincs. Az ATV.hu Híradójának az egyik kint ragadt magyar volt párja elmondta, hogy mind a huszonhatan a holland külképviselet védelmét látták el.

"Szombat éjjel evakuálták őket, ők a Holland Nagykövetséget védték, fegyveres őrök voltak egy magán cég alkalmazásában. A legtöbben exhonvédok, de van köztük exrendőr is, de mindannyian mint magánszemély vannak kint tulajdonképpen" -

mondta. A most evakuált 26 főn kívül további magyarok is Afganisztánban rekedtek. A Külügyminisztérium kedden azt közölte, hogy

„velük is folyamatos a kapcsolattartás, számukat és kihozataluknak pontos részleteit biztonsági okokra való tekintettel nem hozhatjuk nyilvánosságra.”

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt