Mészáros családi cége építheti 30 milliárdért a fóti filmstúdió új épületeit

POLITIKA
2021 augusztus 18., 05:39

Mészáros Lőrinc családi cége, a Fejér B.Á.L. és a Garancsi Istvánhoz köthető Market közösen építheti a fóti filmstúdió új épületeit több mint 30 milliárd forintért, írja a Népszava az uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva. A kivitelezés ára még bőven nőhet, a fejlesztés összköltsége ugyanis 42 milliárd forint. A kiírás szerint négy 2500 négyzetméteres műtermet építenek majd fel, amik összenyithatóak lesznek két darab 5000 négyzetméteres térré. Emellett még egy fogadóépületet és kiszolgálóépületeket húznak majd fel Fóton. A Magyar Filmintézet korábbi tájékoztatása szerint a fóti fejlesztés "nemzetközi és hazai viszonylatban is meghatározó eleme lesz a filmgyártásnak, és üzemeltetési költségei gazdaságosabbá válnak."

A kivitelezési munkálatok várhatóan még nyáron elkezdődnek, a teljes fejlesztés tervezett befejezése 2023 vége, írja a lap.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.