A korábban felmondott orvosok közül öten visszatértek a zalaegerszegi kórház traumatológiai osztályára

Egészségügy
2021 augusztus 19., 09:40

A júniusban felmondott hét traumatológus közül öt újra a zalaegerszegi kórházban dolgozik - értesült a 24.hu. Ahogy mi is beszámoltunk róla, június végén hét orvos mondott fel a traumatológiai osztályon az alacsony ügyeleti díjak miatt.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház egyik épülete
photo_camera A Zala Megyei Szent Rafael Kórház egyik épülete Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Emiatt hetekre megszűnt a baleseti ellátás, a súlyos eseteket a több mint 50 kilométerre lévő nagykanizsai és szombathelyi kórházba kellett szállítani. Végül augusztus 1-jén indult újra a traumatológiai osztály, miután Pécsről igazolt át egy főorvos, aki vállalta a vezetését.

Az intézmény nem válaszolt arra a lapnak, hogy az előző főorvos, Szekér Zoltán visszatért-e az osztályra, az viszont kiderült, hogy az öt orvossal külön bérmegállapodás nem született.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.