A korábban felmondott orvosok közül öten visszatértek a zalaegerszegi kórház traumatológiai osztályára

Egészségügy
2021 augusztus 19., 09:40
comments 1

A júniusban felmondott hét traumatológus közül öt újra a zalaegerszegi kórházban dolgozik - értesült a 24.hu. Ahogy mi is beszámoltunk róla, június végén hét orvos mondott fel a traumatológiai osztályon az alacsony ügyeleti díjak miatt.

photo_camera A Zala Megyei Szent Rafael Kórház egyik épülete Fotó: Varga György/MTI/MTVA

Emiatt hetekre megszűnt a baleseti ellátás, a súlyos eseteket a több mint 50 kilométerre lévő nagykanizsai és szombathelyi kórházba kellett szállítani. Végül augusztus 1-jén indult újra a traumatológiai osztály, miután Pécsről igazolt át egy főorvos, aki vállalta a vezetését.

Az intézmény nem válaszolt arra a lapnak, hogy az előző főorvos, Szekér Zoltán visszatért-e az osztályra, az viszont kiderült, hogy az öt orvossal külön bérmegállapodás nem született.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt