A tokiói paralimpiai faluban is találtak egy koronavírusost

járvány
2021 augusztus 19., 08:05
comments 2

Napokkal a játékok kezdete előtt találtak egy koronavírus-fertőzöttet a tokiói paralimpiai faluban. Egyelőre csak annyit tudni, hogy a pozitív tesztet nem sportoló és nem is helyi lakos produkálta.

A szervezők elmondták, hogy már több mint hetven, a paralimpiához kapcsolódó covidos esetet találtak, főként a személyzet körében, de a paralimpiai faluban ez az első eset.

A tokiói paralimpiai játékok augusztus 24-én kezdődnek, a nyári olimpiához hasonlóan ezekre a versenyekre sem engednek be nézőket, és ahogy a nyári olimpián, úgy itt is naponta tesztelik a résztvevőket, akiknek maszkot kell viselniük és be kell tartaniuk a járványügyi korlátozásokat.

Az elmúlt napokban Japánban több mint húszezer napi új megbetegedést regisztráltak, többet, mint valaha. (BBC)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.