Elkezdődött R. Kelly tárgyalása a szexuális bűncselekményei miatt, az első tanú szerint szexre trenírozta, amikor még kiskorú volt

bűnügy
2021 augusztus 19., 08:44
comments 9

Szerdán elkezdődött R. Kelly (polgári neve Robert Sylvester Kelly) tárgyalása a brooklyni szövetségi bíróságon. Azzal vádolják, hogy az alkalmazottaiból és kíséretéből álló bűnszervezetet tartott fenn, akik mindannyian részt vettek abban, hogy lányokat hajtsanak fel neki, akiket a zenész szexuálisan bántalmazott. Emellett zsarolás, megvesztegetés, emberrablás, kiskorú szexuális kihasználása és kényszermunka is szerepel a vádpontok között.

R.Kelly a bíróságon egy 2019-es meghallgatáson.
photo_camera R.Kelly a bíróságon egy 2019-es meghallgatáson. Fotó: JOSHUA LOTT/AFP

Az első napon Jerhonda Pace-t hallgatta meg tanúként a bíróság. A nő részletesen elmesélte, hogy az énekes hogyan trenírozta őt szexre, miközben Pace még kiskorú volt. 2008-ban ismerkedett meg Kellyvel a bíróságon, ahol a férfi gyermekpornográfia miatti tárgyalása zajlott, és a lány azért ment oda, hogy a rajongójaként kifejezze a támogatását. Akkor azt mondta az énekesnek, hogy 19 éves.

Néhány hónappal később a férfi a lakására invitálta, és amikor Pace odaért, utasította, hogy öltözzön át fürdőruhába, majd arra, hogy sztriptízeljen neki, végül orálisan kielégítette a lányt. Pace ekkor elmondta neki, hogy valójában csak 16 éves, és még sohasem szexelt senkivel. R. Kellyt ez nem érdekelte, azzal reagált, hogy továbbra is mondja mindenkinek, hogy 19 éves, és viselkedjen 21 évesen, vagyis felnőtt módjára. Azt is mondta neki, hogy „kiképzi” a lányt, hogyan elégítse ki őt. Ezután Kelly egyre inkább ellenőrzése alá vonta, és számtalanszor megalázta.

Jerhonda Pace állítása szerint a férfi megszállottan levideózott minden egyes szexuális aktust, később pedig azok alapján kritizálta a lányt, hogy éppen milyen volt az ágyban. Emellett a lány csak bő ruhákat viselhetett a házában, nem nézhetett az ott tartózkodó más férfiak szemébe, ahányszor Kelly belépett a szobába, köszönnie kellett neki, és „apucinak” kellett szólítania. Általában csak meghatározott helyiségekben tartózkodhatott, és a férfi a telefonját is elvette.

A nő szerint Kelly nagyon robbanékony természetű volt, egyszer azért pofozta fel, mert a lány másik kosárlabdacsapatnak szurkolt. Pace egy erőszakos incidens után hagyta ott: egyszer nem vette észre, hogy a férfi bement a szobába, ezért nem köszönt neki, Kelly ekkor megpofozta és addig fojtogatta, amíg elájult. Amikor magához tért, Kelly azt követelte, hogy elégítse ki orálisan, és „hajtsa le a fejét szégyenében”. Ezután ráparancsolt, hogy menjen el egy másik házba magas sarkú cipőkért, de Pace sosem tért vissza, és még abban a hónapban ügyvédet fogadott.

A tárgyalás várhatóan négy hétig tart majd. A vádpontokban szereplő tetteket Kelly 1994 és 2019 között követte el. Ha bűnösnek találják, akár 20 év börtönt is kaphat. (Insider)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.