Helyretette egy spanyol falu a kakaskukorékolás és szamárbőgés miatt ajvékoló turistákat

turizmus
2021 augusztus 19., 12:42

Ribadesella egy 5700 fős falu Spanyolország északi partjainál. Miután az utóbbi időben több turista is panaszkodva hívta fel a polgármesteri hivatalt - egy nő például azért, mert egy kakas minden hajnalban 5 órakor felébresztette, valakit egy szamár bőgése zavart, másokat a csorda után az úton maradó tehénlepények -, az önkormányzat úgy érezte, reagálnia kell.

Ribadesella egyik tere.
photo_camera Ribadesella egyik tere. Fotó: OSCAR GONZALEZ/NurPhoto via AFP

De a méltatlankodó turisták biztos nem arra számítottak, amit kaptak: faluszerte olyan plakátok jelentek meg, melyeken felszólítják a látogatókat arra, hogy „vállalják a vidéki élettel járó kockázatokat”.

„Itt templomok vannak, melyekben rendszeresen harangoznak, kakasok, amelyek korán reggel kukorékolnak, és csordák a közelben, amelyek néha kolompolnak. Ha ezt nem tudja elviselni, akkor talán nem jó helyen jár” - gúnyolódik a kényes turistákon a plakát.

Azért hozzátették, hogy aki képes ezzel együtt élni, az élvezni fogja a csodálatos környezetet és a finom helyi termékeket.

Luis Sánchez alpolgármester elmondta, hogy az ötletet egy 400 fős falutól vették, ahol pár éve hasonló plakátokat helyeztek ki. „Ha valaki egy vidéki hotelbe jön, ne csodálkozzon a falusi élet velejáróin” - mondta. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.