Két lopott Van Gogh festmény megvásárlása miatt letartóztatták az olaszok egyik legnagyobb drogbáróját

bűnügy
2021 augusztus 19., 18:41

Letartóztattak Dubajban egy olasz drogbárót, amiért két ellopott Van Gogh képet vett a feketepiacon.

Raffaele Imperialét augusztus 4-én tartóztatták le nemzetközi szervezett akcióban, és egyelőre az Egyesült Arab Emírségekben várja, hogy az olasz igazságügyi miniszter elintézze a kiadatását.

Imperialét már 2016 óta körözték kábítószer-kereskedelem és pénzmosás miatt Olaszországban, ő volt az ország legkeresettebbnek és legveszélyesebbnek tartott bűnözője.

A két Van Gogh festményt, amiket 2002-ben loptak el az amszterdami múzeumból, szintén 2016-ban találták meg Imperiale nápolyi birtokán a fürdőszobafal mögé rejtve. Imperiale az Il Mattino-nak év elején adott interjújában azt mondta, hogy nincs köze a képek ellopásához, és csupán a művészet iránti szeretete miatt vásárolta meg őket.

Imperiale az 1990-es években költözött ki Olaszországból Amszterdamba, ahol drogbizniszbe kezdett, előbb csak ecstasyval kereskedett, utána pedig kokainnal. (Guardian)

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.