Európai Bizottság: minden nap ki kell állni a tekintélyelvűség ellen

külföld
2021 augusztus 20., 15:12
comments 1

„Minden nap újra és újra ki kell állnunk a tekintélyelvűség és a totalitarizmus ellen, ez központi eleme az európai eszmének” - írta közös közleményében Vera Jourová európai értékekért és Didier Reynders jogérvényesülésért felelős uniós biztos a totalitárius diktatúrák áldozatainak augusztus 23-i európai emléknapja alkalmából. Az Európai Bizottság két tagja szerint a diktatúrák eltörlése után elnyert szabadság a jogállamisággal és a demokráciával együtt az európai szerződések középpontjában áll.

"Továbbra is egységesen ki kell állnunk ezekért az alapvető európai értékekért"

- tették hozzá. "Tisztelgünk azok előtt, akik Európában a totalitárius rendszerek áldozatául estek, és azok előtt, akik harcoltak e rezsimek ellen. Elismerjük az áldozatok és családjaik szenvedését, valamint azt a maradandó hatást, amelyet ez a traumatikus élmény az európaiak következő generációira gyakorolt" - írták. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.