Karácsony: A mai állam megoldások helyett bűnbakokat gyárt és mindig uszít valaki ellen

POLITIKA
2021 augusztus 20., 12:34
comments 1

„Szent István öröksége lehetővé tette, hogy most magyarul mondhatjuk ki, ami a szívünket nyomja. Hogy új államalapításra, az állam újraalapítására van szükség.” - írta augusztus 20-i Facebook-posztjában a főpolgármester. Karácsony Gergely szerint

„Az állam nem épülhet gyűlöletre, megbélyegzésre, polgárháborús retorikára, csakis együttműködésre és együttérzésre. A mai állam megoldások helyett bűnbakokat gyárt és mindig uszít valaki ellen.”

Szerinte ahol csak a bűnbakképzésből áll az állami politika, „ott előbb-utóbb mindenki sorra kerül: a menekültek, a romák, a hajléktalanok, a biciklisták, a civilek, az egyetemisták, a melegek és a norvégok után egyszer majd te is.”

„Amit harminc éve magától értetődőnek tartunk és ünneplünk augusztus 20-án, az európai Magyarországot, az most veszélybe került. (..) Szent István napján tegyük világossá: Magyarországnak Európában a helye, és Magyarország Európában is fog maradni. Nem az országnak kell távoznia Európából, hanem az országot Európából kivezetni akaró hatalomnak kell távoznia.”

- zárta bejegyzését a főpolgármester.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.