Annyira kevés a rendőr, hogy nem tudják kiadni a 10 nap ajándék szabadságot

POLITIKA
2021 augusztus 21., 16:40
comments 4

Hiába jelentette be Orbán Viktor még a júniusi kormányinfón, hogy 10 napos rendkívüli fizetett szabadságot kapnak a koronavírus elleni védekezésben részt vevő rendőrök, azóta kiderült, hogy csak állomány fele érintett, de aki kap, az is csak papíron, számolt be az ATV Híradója. Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint az 53 ezres létszámból 23561-en jogosultak a 10 napos pótszabadságra, ami feszültséget teremt a szervezetben. Az ATV-nek Pósa Zoltán, a Rendőr Szakszervezetek Védegyletének főtitkára elmondta, hogy

„Aki nem kapja meg, az kvázi úgy éli meg, hogy egy újabb pofon arra vonatkozóan, hogy nincs elismerve a munkája. Aki úgy gondolja, hogy neki járna, annak segítséget nyújtunk a szolgálati panasz megfogalmazásában, és ha a munkáltató elutasítja, akkor bíróságra fogunk menni.”

De akinek jár, az sem tudja kivenni, mert akkora a létszámhiány, nem tudják nélkülözni a pótszabadságra jogosultakat. Pongó Géza, a Független Rendőr Szakszervezet főtitkára szerint

„A rendőrségen nagyon nagy a létszámhiány, még hogyha ez nincs is számszerűsítve, főleg a közrendvédelmi területen, ezért nagyon nehéz kiadni még a rendes szabadságokat is, nem még ezt a pótszabadságot a kollégáink számára. Szinte lehetetlen, hogy ebben az évben megkapják.”

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.