Ez a mi háborúnk is volt

afganisztán
2021 augusztus 21., 05:07

Orbán Viktor megszakította diplomáciai körútját, és halálra vált arccal lépett a kamerák elé külügyminiszterével együtt Berlinben. A megrendülése nem elítélhető, a világ több vezetője is hasonlóan tájékoztatta nemzetét azokban az órákban, és mindannyian ugyanilyen döbbenten néztük az eseményeket 2001. szeptember 11-én, amikor az Al-Kaida terroristái egy addig elképzelhetetlen terrortámadást hajtottak végre.

„Minden, ami most ott történik az Egyesült Államokban, az kicsit velünk is történik” - mondta akkor a miniszterelnök.

A repülőgépekkel elkövetett, csaknem 3000 halálos áldozattal járó merénylet után az Egyesült Államok hamar azonosította Afganisztánt mint az Al-Kaida vezetésének rejtekhelyét. Kevesebb mint egy hónappal a támadás után elindult az afganisztáni háború.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.