Magyar parancsnok: 78 embert helyeztek eddig biztonságos helyre

POLITIKA
2021 augusztus 21., 09:41
comments 3

Ruszin-Szendi Romulusz, a magyar honvédség parancsnoka a szombati kormányinfón elmondta az afganisztáni helyzetről: felállítottak egy különleges műveleti egységet és kidolgoztak egy kimenekítési műveletet. Eddig 78 embert – 10 családot, 23 férfit, 25 nőt és 30 gyereket – helyeztek biztonságos helyre egy Kabul melletti bázison.

Ruszin arra kért mindenkit, „senki se kezdjen interneten kutakodni, hogy hol vagyunk, mert nem segíti a katonákat”. Azt mondta, bővebben akkor számolnak be minderről, ha már mindenkit hazahoztak.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: jelentős migrációs hullámra számít a kormány, de a migrációs kvóta alapján Magyarország senkit sem akar befogadni. Azokat ugyanakkor, akik a szövetségeseink voltak, és az életük veszélyben van, befogadhatjuk.

Az afganisztáni magyar szerepvállalásról itt írtuk bővebben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.