Szlovákiában már 99 százalékban a delta variáns fertőz

külföld
2021 augusztus 21., 14:55
comments 6

Szlovákiában „az elmúlt héten szekvenált 160 mintából 158-ban fellelhető volt a koronavírus delta variánsa,“ ami 98,8 százalékos előfordulást jelent - írja a Paraméter. A pozsonyi Közegészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint

a delta variáns tünetei jobban hasonlítanak az influenzára, a náthára, az allergiára, a közönséges megfázásra.

Tipikus tünetei a fejfájás, torokfájás, orrfolyás, hőemelkedés vagy láz, de íz- és szagvesztés nem olyan gyakori megnyilvánulás mint a korábban fertőző változatnál. A szlovák hatóság arra figyelmeztetet, hogy a

„delta gyakrabban fertőzi meg a fiatalabb embereket, akik alábecsülhetik az enyhébb tüneteket, és így elterjeszthetik a vírus jelentősen fertőzőbb változatát.”

Az elmúlt 24 órában az 11 161 elvégzett antigéntesztből 37 lett pozitív. Szlovákiában 72 beteget kezelnek kórházakban, közülük 47-en igazoltan koronavírus-fertőzöttek. Intenzív osztály heten fekszenek, közülük négyen vannak lélegeztőgépen.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.