A foci Eb döntőjét szuperfertőző eseménnyé nyilvánították

járvány
2021 augusztus 22., 07:09
comments 4

Szuperfertőző eseménnyé nyilvánították a foci EB Wembley Stadionban tartott döntő meccsét annyian fertőződtek meg koronavírussal, írja a CNN.

A Public Health England adatai szerint a július 11-én megrendezett döntőre 2295 olyan ember érkezhetett, akik már akkor hordozták a vírust ezzel további 3404 embert megfertőzve. Összesen 67 ezren voltak a stadionban.

photo_camera Fotó: ANDY RAIN/AFP

A Public Health England orvosi igazgatóhelyettese szerint az EB egy különleges esemény volt, és valószínűleg a jövőben nem lesz ehhez hasonló szuperfertőző esemény, de azért jól mutatja, hogy milyen könnyen terjedhet a vírus.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.