A jövő héten nem lesz strandidő

időjárás
2021 augusztus 22., 11:26
comments 25

A vasárnapi 30 fok után, hétfőn esővel érkezik meg a hidegfront és végig itt is marad a jövő héten.

Hétfő hajnalban északnyugat felől tovább növekszik, vastagszik a felhőzet, az Alföld kivételével mindenhol erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az Észak-Dunántúlon, illetve az Északi-középhegységben többfelé lehet eső, zápor, kisebb eséllyel zivatar, máshol kicsi a csapadék esélye. A szél nagy területen északnyugatira fordul, és megerősödik, a keleti, délkeleti területeken még főként mérsékelt délies lesz a légmozgás. A késő esti 18, 25 fokról hajnalra 15, 20 fok közé csökken a hőmérséklet.

photo_camera Hétfő délelőtti időjárás.

Kedd reggelre már kevesebb felhő lesz az égen, kelet felé távozik a hideget hozó csapadék, mögötte viszont több helyen alakul ki napközben záporeső, elsősorban északkeleten helyenként zivatar. Megélénkül, többfelé megerősödik a nyugati, északnyugati szél, majd iránya északira fordul. Zivatarok környezetében a szél viharossá fokozódhat. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 16, a maximum 22 és 27 fok között várható.

Szerdán ország nagyobb részén többnyire erősen felhős időre van kilátás, inkább csak rövidebb napos időszakok várhatók, és elszórtan alakul ki záporeső, néhol esetleg zivatar is lehet, ugyanakkor északnyugaton, nyugaton több napsütés valószínű, és csapadéknak is kisebb az esélye. Nagy területen élénk lökések kísérik az északi szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a csúcsérték 18 és 24 fok között várható.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződés várható délen többórás, északon kevesebb napsütéssel. Napközben csak néhol fordulhat elő záporeső, majd estétől észak felől növekvő eséllyel alakul ki zápor, zivatar. A nyugati, északnyugati szelet nagy területen élénk lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 13, a a legmagasabb nappali hőmérséklet 21 és 26 fok között valószínű.

Pénteken ismét zivatarok jönnek, a hétvégére kisüt majd a nap, de nem lesz kifejezetten strandidő. (met.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.