A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke abban bízik, hogy a be nem oltott iskolások kedvet kapnak a többiektől a védelem megszerzéséhez

járvány
2021 augusztus 24., 07:08

„Az augusztus 20-i ünnep előtt derültek ki a pontos szabályok, amelyekről a tankerületek minden iskolába küldtek leírást. Az iskolai oltások két időpontban: vagy augusztus 30–31-én, vagy szeptember 2–3-án történnek a 12. életévüket betöltött diákoknak. Akik eddig nem éltek a védőoltás lehetőségével, számukra kiváló alkalom ez a pótlásra.” - mondta a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke a Kisalföld.hu-nak arról, hogy hogyan áll az iskolai oltások szervezése. Horváth Péter elmondta, hogy

„Nyomást senkire nem szabad helyezni. Ideális esetben a gyerekek és szüleik rájönnek arra, hogy csak az oltás véd a koronavírus súlyos szövődményeitől, illetve a vakcina segítségével élhetünk normális életet. El tudom képzelni, hogy azokban az osztályokban, ahol a tanulók jelentős része kapott már oltást, ott azok a diákok is kedvet kapnak a védelem megszerzéséhez, akik korábban nem regisztráltak.”

Hozzátette: változó a kép, hogy átlagosan mennyire védettek a gyerekek. Példaként saját gimnáziumának elsőseit hozta:

„a révais gólyatáborban – miután egyeztettünk erről a szülőkkel – megkérdeztük leendő elsőseinket az oltásról. A felmérésből az derült ki, hogy 83 diák oltással érkezik a közösségbe, 18-an kérik most az oltást, míg 59-en nem. A százhatvan elsős több mint hatvan százaléka védett lesz legkésőbb október közepére.”

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.