Bizonyítékok nélkül ítéltek halálra egy maffiafőnököt Japánban

külföld
2021 augusztus 24., 16:26
comments 14

Kedden ítélte halálra egy japán bíróság azt a maffiafőnököt, akinek emberei a vád szerint megöltek egy embert és megsebesítettek három másikat. A bíró úgy hozott ítéletet, hogy nem volt közvetlen bizonyítékuk arra, hogy a Kudokai néven működő bűnszervezet vezetője rendelte el a támadásokat.

photo_camera Fotó: BEHROUZ MEHRI/AFP

A bíró az ítélethirdetéskor viszont úgy fogalmazott, „elképzelhetetlen, hogy a támadásokat a vezető engedélye nélkül hajtották végre”.

A Kudokai 74 éves vezetőjének ügyvédei azt tervezik, hogy fellebbeznek az ítélet ellen.

1998 és 2014 között a Kudokai tagjai megölték egy halászati szövetkezet korábbi vezetőjét és késeléssel, illetve lőfegyverrel megsebesítettek három másik embert, köztük egy nővért és egy volt rendőrt is. (Reuters)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.