Elkékültek egy németországi egyetem tanulói, a rendőrség mérgezést gyanít

augusztus 24., kedd 12:56
2

Sokan rosszul lettek, többeknek pedig kék lett a lába vagy a karja, miután a németországi Darmstadti Műszaki Egyetem egyik konyhájában ettek.

Jelenleg hat embert ápolnak a darmstadti kórházban, a rendőrség azt gyanítja, hogy valaki szándékosan mérgezett meg valamilyen ételt vagy italt. Úgy tudni, hogy egy harmincéves diák egy ideig életveszélyben volt, de hétfőre sikerült stabilizálni az állapotát.

Rendőrautó a Darmstadti Műszaki Egyetem előtt augusztus 24-én Fotó: ARMANDO BABANI/AFP

A darmstadti rendőrség és az államügyészség közleménye szerint az ügy kivizsgálására már felállítottak egy negyven fős nyomozócsoportot. Azt gyanítják, hogy valaki az egyetem egyik campusán a mindenki által szabadon hozzáférhető tejes- illetve vizespalackokat „szennyezte be” valamivel. A diákokat emiatt arra kérik, hogy csak olyan ételt vagy italt fogyasszanak, amit saját maguk vittek az egyetem területére, azoknak pedig, akik helyben vásárolt vizet ittak, és esetleg rosszul érzik magukat, azt tanácsolják, hogy azonnal forduljanak orvoshoz. (Guardian)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt