Elkékültek egy németországi egyetem tanulói, a rendőrség mérgezést gyanít

bűnügy
2021 augusztus 24., 12:56
comments 2

Sokan rosszul lettek, többeknek pedig kék lett a lába vagy a karja, miután a németországi Darmstadti Műszaki Egyetem egyik konyhájában ettek.

Jelenleg hat embert ápolnak a darmstadti kórházban, a rendőrség azt gyanítja, hogy valaki szándékosan mérgezett meg valamilyen ételt vagy italt. Úgy tudni, hogy egy harmincéves diák egy ideig életveszélyben volt, de hétfőre sikerült stabilizálni az állapotát.

photo_camera Rendőrautó a Darmstadti Műszaki Egyetem előtt augusztus 24-én Fotó: ARMANDO BABANI/AFP

A darmstadti rendőrség és az államügyészség közleménye szerint az ügy kivizsgálására már felállítottak egy negyven fős nyomozócsoportot. Azt gyanítják, hogy valaki az egyetem egyik campusán a mindenki által szabadon hozzáférhető tejes- illetve vizespalackokat „szennyezte be” valamivel. A diákokat emiatt arra kérik, hogy csak olyan ételt vagy italt fogyasszanak, amit saját maguk vittek az egyetem területére, azoknak pedig, akik helyben vásárolt vizet ittak, és esetleg rosszul érzik magukat, azt tanácsolják, hogy azonnal forduljanak orvoshoz. (Guardian)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.