„Főnök, ezt vegye be, mert ettől jókedve lesz” – mondta a Rendőrség portásának, majd átadott neki egy kábítószer tartalmú tablettát

bűnügy
2021 augusztus 24., 08:39
comments 1

Kábítószer-kereskedelem miatt emeltek vádat egy testvérpár ellen Nógrádban – írja a megyei főügyészség közleménye. Az idősebb testvér tavaly nyáron kábítószer tartalmú tablettákat adott az öccsének. Ő ettől nagyon rosszul lett. Zavartan a Salgótarjáni Rendőrkapitányság épületéhez ment. Be akart menni az épületbe, de a biztonsági őr rászólt, hogy forduljon vissza.

„Főnök, ezt vegye be, mert ettől jókedve lesz, és pörögni fog” - mondta ekkor a férfi, és átadott egy tablettát az őrnek.

Ezután kiszaladt, és leült az út közepére, majd amikor bekísérték a rendőrség épületébe, eszméletét vesztve összeesett, így mentő szállította el a helyszínről. A férfi vizeletéből többféle kábítószert mutatott ki a szakértői vizsgálat, és a tablettából is kábítószer volt azonosítható. A két férfi ellen, mivel egymásnak és más személynek adtak át a kábítószerből, kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat a Salgótarjáni Járási Ügyészség. A fiatalabb testvér amúgy sem rózsás helyzetét tetézi, hogy súlyosabb a büntetés, ha egy hivatalos szerv épületében próbál valaki kábítószert átadni másoknak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.