Az állam és a 4iG távközlési szuperholdingot épít

2021 augusztus 25., szerda 18:20
3

Mager Andrea, az Antenna Hungária tulajdonosi jogait gyakorló nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter együttműködési megállapodást kötött a 4iG-vel – írta meg a Portfolio.

A cél az, hogy az állami és a magántőke egyesítésével olyan stratégiai távközlési és telekommunikációs infrastruktúra szolgáltató vállalatot hozzanak létre, ami versenyképes piaci szolgáltatások mellett és kellő súllyal képviseli a nemzeti érdekeket az iparágon belül – írja a lap.

A lemenő Nap látszik a Karancs csúcsán lévő kilátó és az Antenna Hungária adótornya mögött Salgótarján közelében 2018. augusztus 22-én. Fotó: Komka Péter/MTI/MTVA

Jászai Gellért, a 4iG Nyrt. elnök-vezérigazgatója azt mondta: „A magyar állammal kötött stratégiai partneri megállapodás a hazai távközlési piac egyik jelentős gazdaságtörténeti momentuma, melynek eredményeként az állam és a magántőke együttműködésével rövid időn belül a közép-kelet-európai régió egyik meghatározó telekommunikációs holdingvállalatát hozzuk létre.”

A 4iG előzetesen írásban megállapodott az Antenna Hungária tulajdonrészének megszerzéséért, a tranzakcióval a 4iG többségi tulajdont szerezhet az Antenna Hungáriában. (Portfolio)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt