Felborult egy bevándorlókkal teli kisbusz Várbalogon

határ
2021 augusztus 25., 17:14
comments 10

16:30-kor hívták a rendőrséget azzal, hogy Várbalog térségében egy kisbusz balesetet szenvedett. A helyszínen a járőrök megállapították, hogy egy osztrák rendszámú Fiat kisbusz több külföldi személyt – köztük nőket és gyerekeket – vitt, de a Féltoronyi utcában, eddig tisztázatlan okok és körülmények között lement az útról, és az út melletti kukoricásban felborult.

photo_camera Fotó: police.hu

A kisbusz sofőrje és az utasok egy része a helyszínről elmenekült, keresi őket a rendőrség.

A rendőrök eddig 21 embert ellenőriztek, akik szír és iraki állampolgárnak vallották magukat, de a személyazonosságukat nem tudták igazolni.

A balesetben közülük többen megsérültek, őket a mentők kórházba vitték. „A járőrök a migránsokat a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják, és az eset kapcsán embercsempészés bűntettének gyanúja miatt eljárást indítanak” – írja a police.hu.

Az embercsempészés alapesetben 1-5 év, minősített esetben akár 5-15 év szabadságvesztéssel is büntetendő.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.