Hazahozták Sheffieldből egy unokázós csalásra szakosodott banda irányítóját, ezzel minden tag rács mögé került

bűnügy
2021 augusztus 25., 15:32
comments 1

Idős emberek megkárosítására (unokázós csalásokra) szakosodott bűnszervezet egyik irányítóját vették át a Ferihegyen a BRFK rendőrei. A férfit az Egyesült Királyságból hozták Magyarországra, ezzel a banda minden tagja rács mögé került.

A videón a BRFK által korábban elfogott gyanúsítottak és a kicsalt pénz visszaadása látható:

link Forrás

A hangfelvételen egy unokázós csaló beszél:

link Forrás

A budapesti nyomozók kezdeményezésére nemzetközi elfogatóparancs alapján Sheffieldben őrizetbe vett 42 éves H. Ernővel múlt szerdán landolt a gép a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A BRFK nyomozásának adatai szerint a 21 tagú bűnszervezet, amit a férfi három társával Angliából irányított, összesen 47 millió forintos kárt okozott idős embereknek Magyarországon. A szervezet minden tagját azonosították és elfogták a BRFK nyomozói, az okozott kár közel ötödét visszakapták a károsultak.

A BRFK H. Ernőt 24 rendbeli csalás bűntettével, 2 rendbeli csalás bűntett kísérletével és 17 rendbeli pénzmosás bűntettének elkövetésével gyanúsítják. A férfit korábbi bűncselekmények miatt kiszabott börtönbüntetés letöltése miatt büntetés-végrehajtási intézetbe vitték. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.