Japánban leállítják a világ egyik leggyorsabb hullámvasútját, miután négy utasa is nyak- és gerincsérülésekre panaszkodott

2021 augusztus 25., szerda 14:40
4

A Fudzsi-hegyre rálátó Do-Dodonpa hullámvasút volt a Fuji-Q Highland Park egyik legfőbb attrakciója a 2001-es megnyitása óta: a világ egyik leggyorsabb hullámvasútja 1,56 másodpercen belül képes álló helyzetből 180 km/órára gyorsulni.

De a Jamanasi prefektúra helyi kormányzati tisztviselői a múlt héten közölték, hogy a hullámvasút biztonsági ellenőrzés miatt leáll, miután december és január között két férfi és két nő (mind harmincasok és ötvenesek) nyak- és gerinctörést jelentett. Jamanasi kormányzója, Kotaro Nagaszaki bírálta a Tokiótól kb. 120 km-re délnyugatra fekvő park üzemeltetőit, mert nem voltak megfelelő biztonsági óvintézkedéseik, és nem jelentették az eseteket elég hamar.

A park üzemeltetői szerint minden rendben van a hullámvasúttal, az lehetett a gond, hogy minden utasnak megmondják, hogy dőljön a hát- és fejtámlára, a sérült utasok pedig előredőlhettek.

A vidámparki balesetek valószínűsége általában alacsony, a súlyos sérülések esélye egy amerikai vidámparkban 1 a 7,5 millióhoz. (New York Times)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt