Romániában betiltják a textilmaszkokat az iskolákban

járvány
2021 augusztus 25., 09:57
comments 4

Románia egészségügyi minisztere bejelentette, hogy az új tanévben már nem fogadják el az iskolákban és az egyetemeken a textilből készült maszkokat, mivel azok nem védenek eléggé. A 6 évnél idősebb diákok és a tanárok, illetve a többi dolgozó csak orvosi maszkban tartózkodhat majd az oktatási intézmények belterületén, és a megnyitó ünnepségeken is viselni kell.

photo_camera Fotó: ARTUR WIDAK/NurPhoto via AFP

Romániában is jelenléti oktatással indítják el az új tanévet szeptemberben, és csak akkor zárnak be az intézmények, ha egy adott településen 6 ezrelék fölé emelkedik a fertőzöttségi ráta.

A testnevelésórákat lehetőleg a szabadban kell megtartani, és ott nem kell maszkot viselni. Ha viszont az időjárás ezt nem teszi lehetővé, beltérben csak 2 ezrelékes fertőzöttségi ráta alatt lehet maszk nélkül tornázni. (Főtér.ro)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.