Thaiföldön hajtóvadászat indult a gyilkos rendőrfőnök, Ferrari Joe után

bűnügy
2021 augusztus 25., 15:11
comments 4

A thaiföldi túrákat szervező Bangkok Charlie egy súlyos thaiföldi bűnügyről számolt be a Facebook-oldalán, ugyanis

éppen zajlik a hajtóvadászat a gyilkos rendőrfőnök, „Ferrari Joe” után.

Egy ügyvéd töltött fel az internetre egy augusztus 6-án készült videót, amin jól látszik, ahogy egy vidéki rendőrkapitányságon a drogügyek miatt bevitt gyanúsítottat a rendőrök megkínozzák és gyakorlatilag megölik.

photo_camera Fotó: Bangkok Charlie/Facebook

A 24 éves Jeerapong Thanapat thai állampolgárt a rendőrök a feleségével együtt elkapták a kocsijukban 100 ezer metamfetamin-tablettával. Bevitték őket a helyi rendőrkapitányságra, ahol a férfivel megegyeztek a rendőrök, hogy 1 millió bahtért (9 millió forint) elengedik őket. Ekkor jött a főnökük, Thitisan Uttanapol ezredes – becenevén Ferrari Joe –, aki legalább kétszer ennyi pénzt szeretett volna a drogdílertől.

A megbilincselt gyanúsítottat csuklyával a fején bevezették az egyik szobába, leültetik a székre, majd a rendőrök nejlonzacskót húztak a fejére, és elkezdték ütni. A kínzásba a gyanúsított belehalt, próbálták újraéleszteni, de nem sikerült. A bűntettben 7 rendőr vett részt.

A holttestet ezután a helyi kórházba vitték, mondván, drogtúladagolásban halt meg, a feleségét megfenyegették és szabadon engedték, a halott szüleit pedig később lefizették.

Kedden aztán thai ügyvédek – akik a Nakhon Sawanban dolgozó rendőröktől értesültek a bűncselekményről – feltették a kínzásról készült videót a Youtube-ra.

A rendőröket ezután felfüggesztették, és kiadták a körözést ellenük. Estig a hétből öt embert el is fogtak, de a főrendőr és egy bűntársa még szökésben van.

photo_camera Ketten még szökésben, a jobb felső sarokban Ferrari Joe Fotó: Bangkok Charlie/Facebook

Házkutatást tartottak „Ferrari Joe” Bangkok külvárosában lévő birtokán. A nagy medencével ellátott óriási házban csak két mianmari dolgozót találtak, akik elmondták, hogy a főnök csak hétvégenként jár ott. (A szolgálati helye, Nakhon Sawan 250 km-re van a fővárostól.)

A birtokon rengeteg autót találtak: Ferrari Joe-nak 29 autója volt, köztük 13 luxusautó, Mercedesek, Bentley, egy limitált Lamborghini Aventador LP 720-4 50 és egy Ferrari 488 GTB.

link Forrás

Az országos rendőrkapitány azt ígérte: élve vagy halva, de előkerítik a szökevényt. Megerősítették a határok védelmét is, mert egyes hírek szerint Ferrari Joe Mianmar vagy Laosz felé menekül, de lehet, hogy az éjszaka már át is szökött a határon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.