Két külön ügyet csinált a rendőrség Borkai zsarolásából és az Ördög Ügyvédje elleni nyomozásból

bűnügy
2021 augusztus 26., 13:18
comments 5

Különvették a Borkai Zsolt egykori győri polgármestert zsarolók és az Ördög Ügyvédje elleni nyomozást, tudta meg a hvg.hu.

2019-ben az önkormányzati választások után jelentek meg az Ördög Ügyvédje című blogon azok a felvételek, amelyeken Borkai és barátai láthatók egy jachton, ahol drogoznak és kurváznak. A felvételek készítői azonban már a blogposzt megjelenése előtt zsarolták Borkait és barátait a felvétellel, az Ördög Ügyvédje ismeretlen szerzője pedig nem a pénz, hanem Borkai politikai ellehetetlenítése miatt rakta ki a felvételeket a blogra. Így ezt az ügyet most kettészedték, mert úgy tűnhetett, hogy a videót publikáló Ördög Ügyvédje is részt vett a zsarolásban, holott erről nincs szó.

Egyrészt tehát zsarolás és különleges személyes adattal való visszaélés miatt nyomoznak azok ellen, akiknek a felvételek elkészítéséhez és a zsaroláshoz közük lehetett. Ebben az ügyben a nyomozást már le is zárták, hamarosan jön a vádemelés.

Az Ördög ügyvédje bloggal kapcsolatban pedig a rendőrség összefüggésbe hozta a DK-s Czeglédy Csabát, valamint egy H. Csaba nevű férfit, így őket az eljárásban jelenleg is személyes adattal, illetve bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják, amiért a Facebookon reklámozták az Ördög ügyvédje blogot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.