Két külön ügyet csinált a rendőrség Borkai zsarolásából és az Ördög Ügyvédje elleni nyomozásból

bűnügy
2021 augusztus 26., 13:18
comments 5

Különvették a Borkai Zsolt egykori győri polgármestert zsarolók és az Ördög Ügyvédje elleni nyomozást, tudta meg a hvg.hu.

2019-ben az önkormányzati választások után jelentek meg az Ördög Ügyvédje című blogon azok a felvételek, amelyeken Borkai és barátai láthatók egy jachton, ahol drogoznak és kurváznak. A felvételek készítői azonban már a blogposzt megjelenése előtt zsarolták Borkait és barátait a felvétellel, az Ördög Ügyvédje ismeretlen szerzője pedig nem a pénz, hanem Borkai politikai ellehetetlenítése miatt rakta ki a felvételeket a blogra. Így ezt az ügyet most kettészedték, mert úgy tűnhetett, hogy a videót publikáló Ördög Ügyvédje is részt vett a zsarolásban, holott erről nincs szó.

Egyrészt tehát zsarolás és különleges személyes adattal való visszaélés miatt nyomoznak azok ellen, akiknek a felvételek elkészítéséhez és a zsaroláshoz közük lehetett. Ebben az ügyben a nyomozást már le is zárták, hamarosan jön a vádemelés.

Az Ördög ügyvédje bloggal kapcsolatban pedig a rendőrség összefüggésbe hozta a DK-s Czeglédy Csabát, valamint egy H. Csaba nevű férfit, így őket az eljárásban jelenleg is személyes adattal, illetve bűnsegédként elkövetett különleges személyes adattal való visszaéléssel gyanúsítják, amiért a Facebookon reklámozták az Ördög ügyvédje blogot.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt