Mentálisan sérült nőt kényszerített Ausztriában prostitúcióra egy budapesti pár

2021 augusztus 26., csütörtök 7:29
1

Emberkereskedelem miatt folytat nyomozást L. Eszter és T. József budapesti lakosokkal szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya, mert egy értelmi fogyatékos nőt kényszeríthettek prostitúcióra.

Az élettársi kapcsolatban álló gyanúsítottak 2019 év nyarán egy mentálisan sérült magyar állampolgárságú fiatal nőt fenyegetéssel arra kényszerítettek, hogy velük utazzon Ausztriába, ahol egy bordélyházban L. Eszter felügyelete mellett prostitúciós tevékenységet kellett folytatnia egy héten keresztül. Az ebből befolyó teljes bevételét (megközelítőleg 1.000 EUR) a gyanúsítottak elvették, azt saját megélhetésükre fordították. A páros a fiatal nő ellátásáról egyáltalán nem gondoskodott a bordélyházban, csak másoknak köszönhetően jutott enni- és innivalóhoz.

A büntetőeljárást Ausztriában rendelték el, majd az osztrák büntetőeljárást felajánlották Magyarország részére. A gyanúsítottak 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak. (police.hu)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt