Mentálisan sérült nőt kényszerített Ausztriában prostitúcióra egy budapesti pár

bűnügy
2021 augusztus 26., 07:29
comments 1

Emberkereskedelem miatt folytat nyomozást L. Eszter és T. József budapesti lakosokkal szemben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Felderítő Főosztály Emberkereskedelem Elleni Osztálya, mert egy értelmi fogyatékos nőt kényszeríthettek prostitúcióra.

Az élettársi kapcsolatban álló gyanúsítottak 2019 év nyarán egy mentálisan sérült magyar állampolgárságú fiatal nőt fenyegetéssel arra kényszerítettek, hogy velük utazzon Ausztriába, ahol egy bordélyházban L. Eszter felügyelete mellett prostitúciós tevékenységet kellett folytatnia egy héten keresztül. Az ebből befolyó teljes bevételét (megközelítőleg 1.000 EUR) a gyanúsítottak elvették, azt saját megélhetésükre fordították. A páros a fiatal nő ellátásáról egyáltalán nem gondoskodott a bordélyházban, csak másoknak köszönhetően jutott enni- és innivalóhoz.

A büntetőeljárást Ausztriában rendelték el, majd az osztrák büntetőeljárást felajánlották Magyarország részére. A gyanúsítottak 2-től 8 évig terjedő szabadságvesztést is kaphatnak. (police.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.