Bántalmazás miatt feljelentést tett egy ajánlásokat gyűjtő DK-s képviselő

augusztus 28., szombat 14:03
2

Feljelentést tett Varga Gergő, a Demokratikus Koalíció újbudai önkormányzati vezetője, miután állítása szerint egy férfi megütötte, mialatt ajánlásokat gyűjtött az őszi ellenzéki előválasztásra. Az esetről a párt sajtóirodája tájékoztatta az MTI-t.

Varga a Facebook-oldalán azt írja: „egy őrjöngő Fidesz-hívő úgy gondolta, a véleményének úgy ad nyomatékot, hogy mellbe vág a táskájával.”

A bántalmazó férfi a jelentés szerint a kiérkező rendőrökkel is vitába keveredett, és azt mondta nekik, hogy a „DK képviselőjének és aktivistáinak baseballütővel kell szétverni a fejét”.

„Elkeserítő, hogy Orbánék uralma alatt ilyen szintű gyűlölet harapózott el az országban, de mi, európai magyarok hiszünk abban, hogy a 2022-es választás után ez is megváltozik" - zárul a közlemény.

Varga Gergőnek volt már köztéri incidense: 2019. februárjában, a miniszterelnöki évértékelő idején a biztonságiakkal került összetűzésbe a Várkert Bazárnál. Akkor az általa kifeszített O1G-feliratú molinókat a biztonságiak eltávolították, Varga állítása szerint pedig eközben az egyik őr arcon ütötte és leverte a szemüvegét.

Később feljelentést tett, és egyben panaszt is amiatt, hogy a helyszínen tartózkodó rendőrök igazoltatták, miközben egy vetítőgéppel O1G-feliratot próbált kivetíteni a a Magyar Tudományos Akadémia épületére.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt